søndag den 21. oktober 2012

Flot efterårsuge

Her har efterårsferien været rigtig flot med temperaturer der kulminerede lørdag med over 20 grader.
De første par dage blev brugt til at få vinterklargjort det lille drivhus. Det er nu isoleret med dobbelt lag bobleplast i taget og 10 cm. styropor i siderne.
Der er installeret armatur så planterne kan få dagslys og lavet stik til en lille olieovn i tilfælde af mere kulde end isoleringen kan holde ude. 
Plantereolerne er rengjort og klar til at modtage de planter der skal overvintre inde. Nu skal jeg bare have plads til det hele. Det bliver lidt af en opgave.

 
I varmekassen gror de små træer jeg såede først på måneden. Jeg har fået flere bud på hvad det var for planter, men nu hvor der er kommet blade, kan jeg se at det ihvertfald ikke er Johannesbrødtræ som jeg først gættede på.  De har fine, bløde fligede blade,  sådan nogle som jeg er meget betaget af.
 
 
Udenfor står de Jacaranda som jeg også har sået.  De har været udendørs siden foråret og er nu blevet store og kraftige. De har også de her fligede blade som giver et lidt eksotisk look.
 
De er ikke begyndt at tabe bladene endnu, men det kommer nok. Som tidligere nævnt skal et par af dem blive udendørs i vinter for at se hvor meget kulde de kan tåle.
 
 
Stikkelbærkivien som står plantet op ad drivhuset, har båret frugt for første gang. Det er kun andet år den står der og der har været 12 frugter på den.  De er ikke så store og skallen er lidt tyk, men smagen er himmelsk.
 
 
En Kobjælde nåede lige at sætte endnu en blomst inden den visner ned for vinteren.
 
 
 Sedum "Bertram Andersonii"  er først startet blomstringen nu, men har stået hele sommeren med flotte rødbrune blade.
 
 
 
Mellem nogle større stauder fandt jeg denne lille plante som omgående blev sat i potte så jeg kunne finde den igen.  Jeg ved ikke hvor den er kommet fra eller hvad en hedder, men det kunne da være at en af jer vidste det.
 
Havehilsen
Ole 

12 kommentarer:

  1. Ja det skønne vejr I har haft hos jer, kan jeg godt blive lidt misundelig på, men vi har heldigvis ikke haft så meget regn som i Jylland, her har det været stille og mildt.
    Det er tretorn de planter du viser på første billede, jeg har gentagne gange vist mine for at du skulle se dem, men du har ikke kommenteret på dem. De ligner fuldstændig dem jeg har i potter.
    Den sidste kender jeg ikke.
    Havehilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth.
      Jeg har fuldstændig overset de Tretorn du viste. Jeg gik omgående de tidligere indlæg igennem og jeg må selvfølgelig give dig ret - som sædvanlig. Det er ikke fordi jeg ikke ser dine indlæg - dfet gør jeg naturligvis fordi du har så mange dejlige planter.
      Jeg har altså mange frø af tretorn hvis du skulle mangle.

      Havehilsen
      Ole

      Slet
    2. Hej Ole
      Ja de ligner hinanden rigtig meget, så nu har vi begge tretorn i haven :) Jeg har en stor smuk, og så har jeg to små potter, det er nok til mig, men med den succesrate du har med frøene, så er der måske andre, som kan være interesserede i at få frø fra dig. Men tak for tilbuddet.
      Lisbeth :)

      Slet
  2. Hej Ole
    Hvor er de fine dine små træer. Sikke en dejlig overraskelse, hvis det er tretorn, som Lisbeth skriver.
    VH Nina

    SvarSlet
  3. Ukendt plant hedder Saxifraga stolonofera og er indendørs plant.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for genkendelse af planten. Du er som sædvanlig hurtig med et navn.


      Havehilsen
      Ole

      Slet
  4. Jeg må melde pas med hensyn til din sidste plante.
    Hvor er de små træer i varmeskabet fine.
    Ha` en god dag.

    SvarSlet
  5. Planten du ikke kender navnet på er rigtig nok en saxifraga stolonefera, også kaldet jødeskæg. Men at det skulle være en stueplante, det forstår jeg ikke helt. Jeg har haft den i haven i flere år - året rundt. Den er rigtig god til at sprede sig, og får de skønneste små hvide blomster :o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit svar. Jeg har googlet både Stolonifera og Jødeskæg. Det er korrekt at den bliver kaldt Jødeskæg i DK. Englænderne kalder den Strawberry Begonia. Så vidt jeg kan se, bliver den både kaldt stueplante og stenbedsplante og kan tåle moderate kuldegrader, så jeg vl holde den i mit drivhus vinteren over så jeg kan tage aflæggere af den. Det skulle være ret nemt.

      Havehilsen
      Ole

      Slet
  6. Hej
    Det er første gang jeg besøger din blog. Jeg fandt linket på en anden blog. Jeg glæder mig til at følge med i alle dine projekter. Selv er jeg ikke den store samler, men jeg lader mig gerne inspirere. Du kommer på min blogliste.
    Efterårshilsen
    Rikke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke.
      Hjertelig velkommen på min blog. Jeg håber du finder inspirationen.

      Havehilsen
      Ole

      Slet
  7. Ole : jeg kan godt fortaelle dig at jarandá ikke kan taale frost de fórste aar,senere intil de bliver 15- 20 aar skal stammen "pakkes ind " hvis der er mindre end -3ºi flere timer, hvis den ikke er ude for frost taber jacarandá fórst bladene til foraaret. Det andet trae med lignende blade er en gleditzia som godt kan taale frost. Jeg har begge traer i min have og laver altid nogle unger som jeg giver vaek , min jacarandá saar sig selv ud over alt men det er kun dem jeg henter ind i et frosfri sted der overlever .Held og lykke!!
    Hilsen A. Bonaerensis
    Argentina.

    SvarSlet