fredag den 16. november 2012

Efterårsfarver - og endnu en spire.

Inspireret af Lisbeth/Høneballehaven, tog jeg kameraet og gik på jagt efter farver i haven.
Selvfølgelig kan jeg ikke hamle op med hendes opbud af billeder, men lidt har også ret.
Her er hvad jeg lige fandt:

Azalea mollis "Anneke Giallo"
Her med efterårsløv lige inden den smider bladene.
 
 Og her i al sin blomsterpragt.
 
Sankt Hansurt med dybe efterårsfarver.
 
Pieris japonica "Forest Flame" har allerede sat af til ny blomstring.
 
Rho. Yak. x pachysanthum har flotte lysegule knopper.
Jeg fik den som ganske spæd for fire år siden og sidste år
blomstrede den rigtigt for første gang.
 

 
Og så til endnu en lille ny spiring. (man kan lige ane de 1 cm. store spirer)
 
 
Feijoa sellowiana, en overset skøn busk som sætter fuchsialignende , store blomster efterfulgt af fantastiske frugter der minder om ananas i smagen . Kaldes derfor også for Ananasguava.
 
 
Den er hårdfør i milde vintre placeret ved en sydmur, men med en højde på ca. 150 cm. kan den godt finde en plads i en havestue eller tempereret drivhus.
Jeg såede 8 frø og de syv er foreløbig spiret. En pæn spireprct.
 
Kender du disse planter?
 

Denne er af frø fra Bente/Elmbjergs Eden og er fra Gran Canaria. Den spirede hurtigt i foråret og satte nogle lange stængler med mærkelige blomster der senere blev til nogle bønne-agtige frøkapsler.
Efter frøsætningen visnede den ned, men skød omgående nogle nye stængler nedefra og har nu sat blomst for anden gang i år.

Sådan ser blomsten ud.
 
Denne plante er også af frø fra Bente. Den skullevære fra Cuba.
den blev også sået i foråret og er nu ca. 25 cm.
 
Havehilsen
Ole4 kommentarer:

 1. Ja du har fine efterårsfarver i haven nu! Sjovt at se hvad frøene udvikler sig til. Jeg synes den nederste fra Cuba ligner et gummitræ.
  Din Ananasguava ser fin ud, smukke blomster den får! Jeg har endnu ikke sået frø fra Cuva, men jeg ved snart heller ikke, hvor jeg skal sætte flere planter, så jeg er nødt til at begrænse mig der. For jeg har jo også mine pelargonier at tænke på, og dem skal der være plads til!

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud Ole :) Og nu kan du sætte billeder ind igen, det er godt. Grundlovsdag købte jeg en pachysanthum på Koldingmarkedet, den er også bare en lille sag, men nu kan jeg se den i blomst hos dig, det var fint.
  Dine frøsåninger er spændende, især din ananasguava ser spændende ud, synes jeg. Jeg kan godt forstå, at du sår så meget forskelligt, det må være spændende, når det lykkes. det gør det sjældent for mig, ikke en gang de almindelige :)

  SvarSlet
 3. Jeg har opfundet et nyt land.....der skulle selvfølgelig stå Cuba! men v'et sidder lige ved siden af og selvom jeg bruger 10-finger systemet går det af og til FOR hurtigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt. Derfor bruger jeg også tre-fingersystemet. To fingre på tasterne og den tredie til at klø sig i nakken med.

   Havehilsen
   Ole

   Slet