tirsdag den 12. juni 2012

Trillium eller tri lium

For et par år siden erhvervede jeg et par knolde af Trillium erectum og satte dem i jorden med en pind til at vise hvor de var.
Det første år så jeg ikke noget liv og havde derfor næsten glemt dem.
Men i år kom der dog blade op og to af dem lignede lige det de skulle, men den tredie havde åbenbart misforstået det der med navnet - Treblad.I foråret såede jeg en hel del frø fra bl.a. udenlandske frøfirmaer, bl.a. denne valmue.


Papaver Flemish Antique, som er en staudevalmue. Den bliver ca. 75 cm. i højden og sætter nogle 10 cm store blomster.  De holder desværre ikke særlig længe, men der er afsat flere knopper på samme stilk så med 8 planter i forskellige stadier kan vi nyde synet i et stykke tid endnu. 


I havebassinet er Åkanderne er også i fuld blomst. Desværre har jeg også haft et ubehageligt besøg - nemlig af Hejren. Nu er der kun nogle få og meget sky guldfisk tilbage. Jeg skal nok supplere bestanden, men venter dog til hejren ikke har unger længere.  


Gunneraén, som blev plantet i efteråret, har vældig fart på. Jeg er spændt på hvor stor den bliver.
I drivhuset er der også gang i sagerne.  Tomaterne vokser som besatte og hvis alt går vel, har vi de første Sherrytomater om en uge.  Agurkeplanterne har allerede frugter på 5 cm. så det varer heller ikke længe.  Uhmm.Foran det lille drivhus har jeg sat en Kiwi Actinidia arguta "Issaii".  Det er en stikkelsbærkiwi og den har allerede sat små blomster som forhåbentlig bliver til frugter.  Den er rimelig frosttålende. Jeg har dog haft den dækket med granris i vinter og så står den jo i læ op af drivhuset.
Det er tanken at espaliere den op ad drivhuset for at give skygge til de nye planter så de ikke svides af den skarpe eftermiddagssol.


Rosenslyngeren har sat de første blomster.  Jeg har sat tre planter i krukke og yderligere tre direkte i jorden for at se hvad der trives bedst.
4 kommentarer:

 1. Hej Ole,
  Det er ikke kun roerne der gror nede hos jer.
  Det er fart på i drivhuset. Dine rosenslynger ser godt ud. De kommer sikket med masser af blomster.
  Valmuen er sørme smuk. Har aldrig set den type.

  SvarSlet
 2. Den er vel nok yndig valmuen. Oh ja og mine rosenslynger kom slet ikke op! Kan godt se at kiwien er lille i forhold til min - meeen man skal ikke lade sig narre, den skal nok blive stor og stærk.

  SvarSlet
 3. Hej Ole. Hvor er det smart, at du planter en kiwi ved drivhuset. Du slår mange fluer med et smæk. Jeg håber, du får frugter på den, det kunne være sjovt. Ærgeligt at hejren spiser fiskene!

  SvarSlet
 4. Smukke åkander. Så langt fremme er vores slet, slet ikke.
  Gunneraen kan blive høj. Det kommer an på hvor meget vand planten får.
  Vi har flere både i og udenfor haven.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet