torsdag den 5. juli 2012

Mens vi venter på skybrud.

Det skal åbenbart være en grim vane at vi skal have skybrud om fredagen.
Jeg har lige været ude for at flytte alle mine blomsterkrukker ind under halvtaget så de ikke bliver slået i stykker af det voldsomme vejr de lover os.

Her er lige et nyt billede af min rose Leander som står på terrassen. Den blomstrer helt overdådigt lige nu.Prøv og se det farvespil der er i blot en enkelt gren. Lige fra orangerød og til rosahvid.
Lige et par billeder af de andre roser i haven.  Jeg har desværre ikke noget navn på dem, men bare de sætter nogle flotte blomster så har de gjort deres fortjeneste.
En Digitalis har fået totalt vokseværk. Over 2 meter.  Nu er den ved at være færdig med at blomstre.

Jeg har det nok ligesom en del af bloggerne. Der sker så meget både i haven og øvrige omgivelser, at der næsten ikke er tid til at blogge.  Jeg prøver at nå at læse de blogs jeg er tilmeldt, men det kniber med at kommentere. 
10 kommentarer:

 1. Det er ok Ole, det er ikke nemt at nå det hele, jeg føler også ind i mellem at jeg halter bagefter. Jeg ser efter hvor mange der kigger/klikker ind og så regner jeg med at du er imellem :o)
  Vi gider ikke have skybrud igen i morgen, du har ret, det er en dårlig vane. Regn er godt, men det skal ikke være i industrielle mængder ha ha.
  Hvor meget fik I i fredags? Vi fik 61, det var rigeligt, men regnvandsbedet virkede.
  Sommerhilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Selvfølgelig er jeg blandt dem der "klikker" ind. Du har jo så meget at vise så man bliver helt forpustet.
   Du spugrgte engang vedr. Gudeblomstformerin. Jeg har priklet over 2 planter.
   De er meget,meget små, men med lang og veludviklet rodnet. lige nu ser de slatne ud og har tendens til at visne ned ligesom dem i haven. Jeg håber det blot er deres Cyklus og at rodnettet forbliver intakt til næste år.

   Havehilsen
   ole

   Slet
 2. Ja den er godt nok flot den Leander. Det er jo ren nydelse. Du har mange flotte roser, jeg har navnene på mine, fordi de er købt med skilt om halsen, så at sige. Men jeg har heller ikke mere end 5 stk. så det er ikke så svært.
  Og nej skybrud er heller ikke velkomment her, så jeg må nok redde mine små pelargonier ind. Dem passer jeg på.
  Lisbeth siger hun fik 61 mm vi fik 22 mm - for jeg så til måleren om morgenen, da vi sad og talte om, hvor meget mon der var kommet.
  Jeg når heller ikke at blogge så meget Ole - og sådan er det bare - man skulle jo nødigt få stress over det!

  SvarSlet
 3. En digitalis på 2 meter - det må da være rekord!? Mine er blevet ædt af snegle, på trods af at de stod på en bund af Ferromol! Øv for det er bare en smuk, smuk plante. Heldigvis får den lov at stå i min svenske have :)

  God arbejdslyst i haven
  Helle

  SvarSlet
 4. Hej Ole,
  Smuk rose på terrassen. Kendte slet ikke Leander-rosen.
  Den helt mørkerøde ligner min Ingrid Bergman Rose fra da haven her blev anlagt.
  Her sker også så meget. Nyder udelivet og så må PC/blog være til regnvejrsdage.
  Kan heller ikke lægge så mange kommentarer, men nyder lige at skimme de forskellige indlæg fra haverne derude af og til.
  Alle forstår at det er have og sommertid.
  Gror alle dine spændende planter fortsat godt?
  God sommer Ole herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne.
   Mon ikke det går mig som så mange af os, ikke alt det vi sår og planter trives som vi håber.
   Men mange af de særprægede planter som jeg jo nyder, udvikler sig helt som de skal.
   al nok lave en status senere på sommeren. Lige nu er jeg optage af nogle spændende frø jeg fik af Bente/Elmsbjergs Eden, fra Canaria og Cuba. De spirer og gror i mit varmeskab og ser rigtig spændende ud.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 5. Hej. Din rose på terrassen er godt nok smuk. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med navnene på de andre. Ja, jeg nyder også det hele lige i øjeblikket. Håber ikke regnvejret bliver for voldsomt i eftermiddag for nu er der så mange blomster derude og de skal jo ikke slås ned af regnen!

  SvarSlet
 6. Altså Leander står vel ikke i potte? Den er helt forrygende. Dens farvespil er fascinerende

  SvarSlet
 7. Hej Marie.
  Leander står i jorden lige op ad husmure, godt beskyttet mod blæst og kulde. De første år så den ikke ud af ret meget, men jeg skal love for at den har tage revanche. Den skulle efter sigende være remonterende, men min erfaring siger mig at den ikke har kræfter det det helt store dacapo. Men vi nyder den hver eneste dag.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 8. Hvor har du dog mange smukke roser.
  Her egner jorden sig ikke rigtig til roser.
  Håber vi slipper for uvejr.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet