torsdag den 12. juli 2012

Ny lilje som sidegevinst.

Sdste år købte jeg nogle poser med liljer hvoraf den ene skulle indeholde Apeldoorn. Løgene blev sat forskellige steder i haven og i år har jeg med spænding fulgt løgenes vækst og hårdhændet fjernet liljebillerne så jeg kunne få glæde af blomsterne.
Stor var min forundring da det ene løg udviklede sig helt anderledes.

  
Jeg er helt sikker på at denne ikke er Apeldoorn, men hvad er det så?    Jeg synes den ligner Electric Red, men måske er der andre bud?


Her er den Apeldoorn jeg satte sammen med den hvide Mont Blanc.


Nogle dagliljer som af den forrige jer har sat under  et par buske. jeg kender desværre ikke navnet.


Under carporten vokser en clematis som er sat længe før vi flyttede ind. Den vokser og blomstrer helt enormt hvert år selvom den står i tørvejr. Det må være fordi den står tæt på afløbsbrønden fra tagnedløbet. Jeg kender ikke navnet.

Jeg har tidligere skrevet om en Amarantsalat der blev plantet i et bed for at danne baggrundskontrast til en rose og nogle purpurrøde akelejer, som endnu ikke er i blomst.
Hvis jeg havde vidst at de blev så store  -  1.10 meter -  havde jeg nok ikke plantet dem der, men istedet i baggrunden af et helt andet bed.   Men imponerende, det er de.
8 kommentarer:

 1. Hej Ole

  Fine billeder,
  Det er nok ikke "electric red" den er mere 2 farvet pink og rød (!! meget moderne)
  http://www.johnscheepers.com/catview.cgi?_fn=Item&_recordnum=7563
  det er nok snarere en ren "noname" asiatisk lilje - bliver brugt meget til forædling.

  Karsten

  SvarSlet
 2. Hej. Det var nogle flotte liljer. Jeg kan lide dem allesammen. Det sidste billede kan jeg også godt lide, det er en smuk plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og så er den spiselig - i salatskålen.

   Slet
 3. Jeg kender heller ikke liljen, men smuk er den da. Mon ikke din clematis er Jackmanii, hvis den blomstrer så meget. Min giver et hav af blomster, men det er kun få af dem, der blomstrer endnu.
  Amarantsalaten minder lidt om rød melde, den bliver også høj.

  SvarSlet
 4. Smukke liljer. Desværre kan jeg ikke hjælpe med navne - det er et enormt udbud, der er efterhånden, og mange ligner hinanden til forveksling.

  SvarSlet
 5. Lige en tilføjelse - i min jagt på R. pentaphyllum blev jeg bl.a. henvist til din blog. Kan du huske, hvordan du fik fat i denne rhodo?

  SvarSlet
 6. Hej Marie.

  Jeg købte den på et plantemarked for et par år siden. Den var kun en meget lille stikling. sidste vinter frøs den næsten tilbage, så nu må jeg nok sørge for at vinterdække den ordentligt. Den bliver vist ikke ret stor.
  Håber du får held med jagten.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 7. Jeg kan ikke hjælpe. Er ikke så god til det med plantenavne.
  Hvor er dine liljer dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet