onsdag den 20. juni 2012

Salat kan skam også være pænt.

Fandt en ældre og overset frøpose med salatamarant og tænkte jeg ligeså godt kunne så frøene som at blive ved at gemme dem.
De spirede faktisk over forventning så jeg satte nogle af planterne i staudebedet i stedet for at bruge dem i salatskålen.


Mit Silkerosentræ vokser og vokser. Hvis det fortsætter i det tempo, bliver jeg snart nødt til at finde et beskyttet sted i haven hvor det kan gøre sig.  Jeg så et eksemplar i Haveselskabets haver på Frederiksberg. Her stod det under en overdækning og blomstrede.


De frøsåede Jacaranda er nu pottet op og sat udendørs og det ser ud til at bekomme dem vel.
De skal dog stå i læ endnu da bladene er så fine og sarte at blæsten kan flå dem af.  Jeg har så mange stående at jeg tror jeg vil risikere et eller to eksemplarer på at lade dem stå udendørs med vinterdækning - bare for at teste hårdførheden
Hvis nogen af Jer er interesseret i planten så har jeg rigeligt, men de kan altså ikke tåle forsendelse - så det er afhentet i Nakskov.


Oxalis Deppei, Lykkekløver er lige nu på sit højeste. Den er ikke helt frostsikker, så den bliver båret ind til vinter. Jeg har prøvet at lade dem stå i jorden, men de blev ikke så flotte som her.


Spindelvævshusløgene sætter nogle fantastiske blomsterstande.


 Staudevalmuen Prinsess Victoria Louise bliver over 1 meter høj og sætter nogle 10 cm store blomster som står og vajer i vinden. Desværre blomstrer den ikke så længe, men nye knopper står på spring.

11 kommentarer:

 1. Hej Ole
  Det ser godt ud i din have - og tænk så læser jeg at du bor i Nakskov. Det gør jeg også, altså lidt udenfor, ved Karleby/Løjtofte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Jeg havde ikke lige bemærket at Karlelunden var her pålolland.
   Hvis du har lyst og tid er du da velkommen til at besøge min have og evt. få en havesnak.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 2. flotte billeder fra din have :)

  SvarSlet
 3. Skønne planter du har i haven :)
  Jeg så i et tidligere indlæg, at du har vandspir i din havedam. Hvad gør du for at få dem til at trives? Mine ser lidt sørgelige ud, og breder sig ikke rigtigt...

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke jeg gør noget specielt for at få vandspir til at gro. Måske er det fordi jeg ikke har så dybt et bassin og der er et lag håndstore sten i bunden og der efterhånden aflejrer sig lidt bundslam som planter kan hæfte rødderne i.
   De skulle jo være gode til at rense vandet.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 4. Man får indtryk af, at planteproduktion er et vigtigt element i dit havearbejde. Dejligt at det lykkes så godt.

  SvarSlet
 5. Ja jeg kommer ikke lige til Nakskov selvom jeg havde planer om en tur til Peter Hansens have, men det tager for lang tid, så jeg må undvære Jacaranda, det går nok også med det. Silkerosentræet er så flot.
  Har du erfaring med at så Gudeblomster? Min står med frøstande nu og måske kan jeg fange nogen frø, hvis det er muligt at få dem til at gro.
  Hislen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg tog frø af Gudeblomst sidste år. Så snart frøstanden så tør ud og begyndte at åbne sig i toppen, knækkede jeg hele stæglen af og lagde den i en bakke til tørring.
   Jeg såede dem i efteråret og lod dem stå ude i kulden. I februar tog jeg dem ind og gav dem lidt varme. Jeg fik en masse smålinger. De er meget længe om at gro til. Til sidst mistede jeg tålmodigheden og prikle dem. Rodnettet er meget langt og fint men jeg synes de vokser for lidt. Måske skal de bare have god tid.
   Havehilsen
   Ole

   Slet
 6. Ja jeg er jo så heldig at jeg har hele 2 eksemplarer af Jacaranda! Mine er også ompottet og de vokser fint.
  Det er en smuk salat, som ser godt ud i staudebedet, og du har jo ikke problemer med snegle. Nu håber jeg så ikke, at du har fået alt for mange snegle med fra Lyngby!! FYYYY!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu spurgte jeg ikke sneglene hvor de kom fra før jeg "nakkede" dem, men jeg tror ikke det var fra Lyngby. Jeg var meget grundig i mit eftersyn af de planter jeg fik fra dig.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 7. Sikke en dejlig have, du har - og du har helt ret: Salat kan sagtens være pæn...:-)

  SvarSlet