onsdag den 13. november 2013

Pieris, Sineilesis og et par småting. Frøliste.

En af de planter jeg holder meget af, er Pieris og især "Forest Flame".  Den har så mange forskellige udtryk året igennem.
 Lige nu ser den sådan ud. Dens blomsterstande svulmer bogstavelig talt og lyser op i haven på et tidspunkt hvor der ikke er for meget andet.

Sådan så den ud for blot en måned siden.
 
Og her er fra foråret.
I 2012 måtte jeg dog undvære dette syn. Bedst som den havde sat de nye skud, kom nattefrosten og ødelagde det hele. Surt show.
 
 
 
Sineilesis palmata har nu fået en ny plads i haven og her skal den forhåbentlig formere sig ved underjordiske udløbere så den optræder i en gruppe.
Den ene af planterne blomstrede i år for første gang og jeg var spændt på om den satte modne frø.
  
 
Frøene ligner små dartpile.  Der var kun 5 befrugtede frø ud af den håndfuld jeg fandt. Man kan se at de er tykkere end dem der ikke er befrugtede.  De er nu sået og bliver sat ud i kulden med håbet om flere planter.
 
Ved et havebesøg hos Bente (Elmbjergs Eden) fik jeg bl.a. denne P. Penticulatum og nu har den altså fået så meget fat at den synes den skulle blomstre.
 
Denne sjove plante fandt jeg i et supermarked til kr. 10,-   Det eneste der stod var navnet Echeviera, men dem er der altså mange af så hvis nogen kender navnet vil jeg blive glad.
 
FRØLISTE:
 
Akeleje Royal purple
Liatris, blå pragtskær
Nøkketunge
Feijoa sellowiana, Ananasguava
Vitex agnus castus, Kyskhedstræ
Valmue Flemish antique
Bjørnetidsel
Løvehale, gul
Lychnis alpina
Montbretia Lucifer
Valmue Prinsesse Victoria Louise
Erodium pelargoniflorum
Primula florindae
P. elongatum.
 
Send mig en mail hvis der er noget du er interesseret i. Det kunne også være at du havde noget jeg kunne bruge.
 
Havehilsen
Ole
 

14 kommentarer:

 1. Hej Ole. Sikke nogle spændende planter du viser, især den første, den har flere forskellige udseender. Jeg håber, dine befrugtede frø bliver til noget!

  SvarSlet
 2. Jeg er også vild med den pieris, jeg har dem også i brogede udgaver. Så hvis man ellers kan tage stiklinger, vil jeg gerne forsøge, hvis du er interesseret. Det har jeg ikke prøvet før.
  Erodium pelargoniflorum ville jeg meget gerne prøve at så. (Min p. elongatum blomster også nu, den havde du jo med til mig! - så dér står vi lige)
  Er der noget med, at man kan sende en portokode - det har jeg ikke prøvet endnu. Skriv så finder jeg ud af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Skal vi ikke glemme det med porto mellem havevenner. Jeg sender en pose frø til dig.
   Jeg har både Flaming Silver og Little Heat som er brogede, men hvis du har andre end dem, vil jeg gerne prøve. Den bedste tid er sidst på foråret.
   Havehilsen
   Ole

   Slet
 3. Den pieris er godt nok flot, jeg har kun en pieris, det er den brogede. Flot pelargonie du har fået af Bente.
  Vedr. portokode er det blot at sende en sms til 1900 skrive vægten på brevet og A eller B brev, så får du kode tilbage Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eller man kan hente en app der hedder mobilporto eller ci kan alle blive tilmeldt Mobile Pay, og så kan vi lynhurtigt overføre penge... ;)

   Slet
 4. Syneilesis og dens diskrete charme har jeg også fået øjnene op for. Forest flame frøs ud her i haven, og nu har vi Mountain Fire i stedet for. Den ligner ff meget, men er nok lidt mere brunlig i udspring.

  SvarSlet
 5. Min pieris er desværre gået til, men skøn er den altså.
  Jeg sender lige en mail lidt senere på dagen... :)

  SvarSlet
 6. You have make beautiful photos!
  Greetings from Holland, RW & SK

  SvarSlet
 7. Sineilesis! Hvor søren får man frø eller planter? Er ved at skifte fra blomsterhave til blad have, der findes så mange flotte former ! Men den slægt kender jeg ikke ! Hilsner anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie. Det er jo netop bladene der er interessante ved planten. Blomsterne er ikke noget at skrive om. Jeg fik mine frø fra Göteborgs Botaniske Have, men har ikke set dem andre steder. Du kan se mit indlæg fra 13. aug. hvor jeg viser lidt mere om planten.

   Ole

   Slet
 8. Tak :-) jeg kigger ! Jeg googlede planten, men der kommer kun planterjmjdp fra 'fjerne lande ' op , øv! Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld,undskyld.
   Jeg er blevet opmærksom på at planten staves Syneilesis så nu kan du Google den med godt resultat.

   Ole

   Slet
 9. Plante fundet :-) men ingen steder der forhandler frø :-/ ,jeg må til göteborg:-) håber du starter en stor produktion :-) hilsner!

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet