fredag den 18. oktober 2013

Så er vinterhi ét klar - og en efterlysning.

Meddelelsen om risiko for nattefrost har sat gang i vinterforberedelserne og som det første, er mit lille drivhus blevet vinterisoleret og klargjort til "invasion".
Der er sat 2 x bobleplast i taget og 10 cm. styropor på væggene, så nu skulle det være klar til selv den strengeste vinter.
Som en lille gardering har jeg en olieradiator af den mindste type, til at sørge for frostfrit drivhus.

Alle stålreolerne har været ude for at blive rengjort og så er de forsynet med nye "gulvtæpper" i form af spejdertæpper fra Jysk ( 60,- for 2 stk.) .  På denne måde kan jeg undervande mine pelargonier
.m.m. så jeg mindsker risikoen for ar overvande. Reolerne er fra Jem&Fix. Hylderne er sat omvendt på og hjørnerne er tætnet med silikone. 
Så er alle pelargonierne sat på plads. De fylder efterhånden en hel del, men sådan er det jo når man er samler og ikke kan begrænse sig.
Planten i hjørnet er en Avocado som blev sået i vinter. Den fylder snart for meget, men jeg har det svært med at kassere noget.
 
 
En dværgbanan som jeg købte i Rema for kr. 20, har sat så mange sideskud at jeg har fået flere planter ud af det. Den er selvfølgelig ikke frostfri. Moderplanten er nu så stor at den ikke kan være i stuen, men så er det godt at have et par afløsere klar.
 
 
Jeg fået et frø, som jeg har haft med fra Frankrig, til at spire. Desværre kan jeg ikke huske hvordan træet så ud, men jeg har skrevet noget om spiral ved posen  Frøet som ligger på bladet er rombe-formet og ca. 1 cm. stor.
Kan nogen hjælpe med et bud?
 
Havehilsen
Ole
 

9 kommentarer:

 1. Der er godt nok styr på det i dit nu-frostfrie drivhus. Flot :)

  SvarSlet
 2. Der er gang i pelargonierne hos dig og fuldstændig styr på at holde frosten ude, det må være dejligt. Jeg kender hverken frø eller plante, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej igen Ole
  Jeg har spurgt efter din plante på facebook i en af grupperne der. Her er hvad der blev foreslået http://www.gardenersworld.ca/?attachment_id=121 mon det kan passe, måske kan du huske lidt om det, når du ser dette link. Det er rigtigt at bladene ligner, men jeg vil jo tro, at du ved det, hvis det er en Brugmansia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak for dit detektivarbejde. Desværre er det ikke den plante. Bladene og især stænglen er anderledes.
   Jeg må nok vente til træet bliver lidt større.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 4. Det var da smart at tætne siderne med flamingo/styropor. Det er jeg da en god idé, som sikkert mange ville kunne bruge. Jeg har en kasse af flamingo stående til opbevaring af grøntsager i min kælderhals, og selv i høj frost holder de sig fint i kassen.
  Men du har da plads til et par stykker pelargonier mere, kan jeg se! Jeg fik hevet alle mine pelargonier ind i går, og det var vist godt. For vi havde -4° i nat. Men det tog så også hele dagen at klippe og jordforbedre mv. mere. Dog kan jeg se, at dem jeg lod stå tilbage ikke har taget skade af frosten. Det eneste der var knaldet sammen var mine dahlia'er. Så pyt da!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Jeg var også heldig at få det meste indendørs. Jeg glemte bare min banan som nu ser lidt udsplattet ud.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 5. Ih hvor har du mange pelagonier :0) Genialt at bruge stålreolerne på den måde Ole - det vil jeg have in mente - og ja det er ved at være tiden at frost sikre det der har behov for det........måske jeg selv skulle komme i sving :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. Hej Ole. Hvor ser det godt ud med alle dine pelargonier, du er vist en rigtig samler! Herligt at du kan overvintre dem, det ville være en skam at miste sådan en samling.

  SvarSlet
 7. Hej Ole.Super god ide med den isolering af dit lille drivhus.Og en flot samling af pelargonie
  har selv en lille samling.....og en del har jeg fået af den gavmilde Bente.
  God søndag Jette

  SvarSlet